THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

3 Haziran 2009 Çarşamba

Bir sonraki nickname 'toblossomblue'. çok açıklanacak bir şey yok aslında. 6 sene kadar önce Emre adlı bir arkadaşım 'To Blossom Blue' adlı şarkıyı yolladı bana. Dinlediğim gibi aşık oldum şarkıya. Hala da en sevdiğim şarkıdır.

Buyrunuz sözleri:

I'm bleeding in ways of the fire burned
I'm crying in ways of the nightbird
No more is there one to lay by my side
I'm straying in nightmares all the time

A little something I know
A little somewhere I go, reminds me of you

To blossom blue, is to blossom without you

I'm breaking but I cannot bear to
I'm staring but I cannot see you
For no more are you to lay by my side
I'm weeping no more then this second time

A little something I know
A little somewhere I go
Where the sweet waters flow, reminds me of you

A little something I know
A little somewhere I go
Where the sweet waters flow
Where the mistletoes grow, reminds me of you

To blossom blue, is to blossom without you

ve şurdan dinleyebilirsiniz:

1 Haziran 2009 Pazartesi

Anılara Saygısızlık

Evet, bugün anılarıma saygısızlık ettim. Nasıl mı oldu? Günlüğüme bakıyordum. Sonra fark ettim ki o sayfaları yırtıp atmak istiyorum. Nitekim yaptım da... Hepsini değil ama bazılarını yırttım. Ama bunu yaparken içimdeki nefret değildi. Ya da öfkeli değildim. Sadece... onu tanıdıktan sonra eski anılar çok da güzel gelmemeye başladı...

Dream away don't wait for the night
Cause any old time at all sounds good to me...

(Annihilator - Sounds Good to Me)

Evet, nicklerimi yazmaya devam ediyorum...
Sırada... Ledameth...
Klasik sorularımla devam ediyorum.

Ne demekmiş Ledameth?
Aslında Ledameth'in bir anlamı yok. Ben uydurdum bu ismi. Ancak kelimeyi ikiye böldüğümde iki parçanın da anlamlı olduğunu ve birlikte çok daha hoş bir anlam doğurduğunu anladım. Peki bölersek ikiye neymiş Leda ve Meth?

Leda: Yunan mitolojisinde Sparta Kraliçesi'dir. Daha önemlisi uğruna Truva Savaşı çıkan Helene'in annesidir. Zeus, bir gün Leda'yı görür ve kuğu şekline girerek onunla birlikte olur. Bu birliktelikten iki çocuk doğar. Bunlardan biri de Helene'dir.

Meth: Methamphetamine'in diğer ismidir. Uyarıcı özelliği olan sentetik bir maddedir. 1919'da Akira Ogata tarafından sentez edilmiş ve İkinci Dünya Savaşı'nda askerlerin uyanık kalması için iki taraf tarafından da kullanılmıştır. Eroin'den daha fazla bağımlılık yaptığı söylenmektedir.

Peki nasıl buldum bu Ledameth'i?
Bu ismi bulduğumda aslında ne Leda'yı ne Meth'i biliyordum. Bir zamanlar Okan adında çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. Hatta ikimizin aynı olduğunu söylerdi. Neyse bu ayrı bir konu. Günlerden bir gün Okan Wow'da karakterine isim bulmamı istedi. O an aklıma ilk gelen Ledameth'ti. Ona söylediğimde bayıldı bu isme. Ve böylece Okan'ın karakterinin ismi belli oldu.

Bakalım nerelerde kullanmışım bu adı?
Aslında bu Okan'ın ismiydi. Ancak Okan öldükten sonra bu ismi kullanmayı kendime borç bildim. Bu isim yazdığım hikayelerde kullanıldı. Ama burdaki karakterler Okan'ı anlatmıyordu. Sadece adları Ledameth'ti.