THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

23 Haziran 2011 Perşembe

Yuvarlak Masa Şövalyeleri

Efendim modaya uyduk, beş kız blog kurduk. Şöyle oyun, anime, sinema... her telden yazı olacak içinde. Güle güle okuyunuz.

http://yuvarlakmasasovalyeleriyokmus.blogspot.com/

16 Haziran 2011 Perşembe

Bilinçaltı şarkıları

Ben düşünürken arkada müzik çalar hep. Ama bir şarkıyı düşünmek gibi değildir bu. Ben bir şeyler düşünürüm ve arkada bir de müzik vardır. Çoğu zaman farkına bile varmam. Şarkıları da ben seçmem zaten. Bilinçaltımdan duruma göre şarkılar çıkar ortaya. İşte artık bunları yazacağım. Bugün mesela doktora gitmek için hazırlanıyordum. Sonra bir anda kafamda çalan şarkıyı fark ettim. Yıllardır dinlemediğim bir şarkıydı: ''Rhcp - Dosed''.

Ve aklımdan geçen kısmı şuydu:

''Way upon the mountain where she died,
All I ever wanted was your life''

Ve anladım ki korkuyorum. Ölümden, hastalıktan, sevdiklerimi kaybetmekten ve sevdiklerimin üzülmesinden. İyi olacağımı bilmek sevindirici işte bu yüzden.

Siz de yaşıyor musunuz bu duyguyu sayın okuyucu? Ya da unuttuğunuz bir şarkının hüznünü yaşıyor musunuz bazen? Anlatın bana. Bilmek istiyorum. Hayal dünyasında her şey olan tek ben miyim? Merak ediyorum...

Doktorla konuştum, haberler iyi

Efendim doktorla konuşmamın özetini yazayım kısaca:

1)Prolaktinimin bu kadar düşmesi ilacın etki ettiğini gösteriyormuş. Eğer bu şekilde giderse 2-5 sene içinde tümörden kurtulabilirmişim.
2) Hashimoto hastalığım varmış ama erken teşhismiş. Bir ilacım daha oldu tabi ki ve bu ilacı büyük ihtimal hayatım boyunca kullanacakmışım. Ama ilacı kullandığım sürece sorun yokmuş. Yani sağlığımı koruyacağım ve kilo falan almayacağım. :D
3) Boğazımdaki nodüller aslında nodül olmayabilirmiş. Olup olmadığını 4 ay sonra çektireceğim ultrasonda anlıcakmışız.

Bence güzel haberler. :)

13 Haziran 2011 Pazartesi

Hashimoto

Efenim bugün gittim ultrason çektirdim. Boğazımda küçük nodüller varmış; lakin kitle falan yokmuş. Ultrasonu çeken doktor Hashimoto hastalığım olabileceğini söyledi. Perşembe günü esas doktorumla görüşeceğim. Yine yazarım haberleri.

11 Haziran 2011 Cumartesi

İlk tetkikler

Dün gittim kan tahlili verdim. Önceki yazılardan hatırlarsınız, 3,2-26,1 arasında olması gereken prolaktin oranım 130 çıkmıştı. Ardından MR çektirip beynimin hipofiz bölgesinde iyi huylu bir tümörüm olduğunu öğrenmiştim. Şimdi 2 aydır ilaç kullanıyorum. İlk kan testimi de dün yaptırdım. Sonuçlar için diyebilirim ki: Tam Bir Saçmalık!

İlk olarak prolaktin oranından bahsedeyim. Prolaktin oranım 1 çıktı. Şaka gibi değil mi? İlaçla prolaktini o kadar düşürmüşüz ki alt sınırın da altına geçmiş, nerdeyse kalmayacakmış. Sonra bir de Anti TPO ve Anti Triglobulin yüksek çıktı. Ne demek şimdi bu? Yazayım.

Efenim bu Anti TPO ve Anti Triglobulin bir çeşit antikorlarmış. Bu antikorların yüksek olması tiroid hastalığının otoimmün bir hastalık olduğunu gösterirmiş. Böyle olunca hastalık vücudun kendi dokusunu yabancı bir doku olarak algılayıp ona karşı reaksiyon verirmiş. Nedeni de bilinmemekteymiş. (Evet, bir sağlık sitesinden alıntıladım)

Great! Vücudum kendini yok etmeye çalışıyor!

Yarın ultrason çekilecek bakalım. Tüm bunların sonuçlarıyla da Perşembe günü doktorumla görüşeceğim. Perşembe günü bir şeyler yazarım sanırım. Sizi habersiz bırakmam. =)

Sağlıklı günler sayın okur!

10 Haziran 2011 Cuma

Tedavinin ilk aşaması

Efendim yarın tedavimin ilk sonuçları için doktora gideceğim. 2 ayda bir kan testi yaptırmam gerekiyor. İşte yarın ilk kan testimi yaptıracağım. Umarım ilaçlar işe yaramıştır bir nebze. Bir de ultrason çektireceğim. Doktora göre tiroid bezim de yavaş çalışıyor olabilirmiş. Bir de ultrason çıktı işte başımıza. Böyle işte yarın beni hastane kokulu bir gün bekliyor...
Umalım da sonuçlar iyi olsun.

İyi geceler sayın okur!